Бербатов ще се кандидатира за президент на БФС

Димитър Бербатов ще се кандидатира за президент на Българския футболен съюз. Очаква се той да съобщи решението си в близко време, съобщава "24 часа". Изборът на нов президент на БФС трябва да се проведе на 25 юни тази година. Поради пандемията от коронавирус изборът беше отлаган на два пъти през миналата година.

Бербатов влиза в битката за президентския пост в БФС

Още в началото на годината Бербатов потвърди, че смята да влезе в битката за президентския пост на футболната централа, но се очакваше той да застане зад кандидатурата на настоящия член на Изпълнителния комитет на организацията Петър Величков. В крайна сметка обаче двамата са решили именно Бербатов да е лицето на кандидатурата за изборите.

"Работим сериозно с Димитър Бербатов повече от година. Дали и кой от нашия екип евентуално ще се кандидатира за президент на БФС ще разберете скоро след насрочването на конгреса. Аз смятам, че поколението на Бербатов, Стилиян Петров, Мартин Петров трябва да поеме своята отговорност за управлението на БФС, но не бива да ги оставяме сами. Млади, енергични, независими и интелигентни футболни хора са тези, които ще поставят основите на истинската промяна и ще трябва да я направят. Сериозна подкрепа трябва да им бъде дадена и ще се справят", коментира наскоро Величков пред dsport.

"Харизматичен лидер от ново поколение, добра симбиоза между доказан футболен човек и добър ръководител от сериозния бизнес. Това е печелившата комбинация. Само бизнесмен, или само футболен човек трудно ще е успешен в създалата се ситуация. Ето защо сме в екип с Димитър Бербатов", допълни той.

Според информацията голмайстор номер 1 в историята на българския национален отбор може да получи подкрепата на други знакови футболни хора като бившия капитан на националния отбор Стилиян Петров.

До момента само двама души са изявили официално намерението си да се борят за президентския пост в БФС - президентът на Марица Пловдив Христо Христов и бившият президент на Нефтохимик Христо Порточанов. В медийното пространство се говори, че Левски също ще издигне свой кандидат - адвокат Иво Ивков, който е син на легендата на "сините" Кирил Ивков. Сред спряганите имена е и това на дългогодишния вицепрезидент на БФС Емил Костадинов. /БГНЕС