Бербатов: Софийски градски съд постанови спиране на вписването на решенията на конгреса на БФС

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов сподели в своята Фейсбук страница информация относно съдебния казус свързан с конгреса на централата от 12.10.2021 година.

Димитър Бербатов

"Очаквано, два състава на Софийския градски съд постановиха спиране на вписването на решенията на конгреса на БФС от 12.10.2021 г. в регистъра на юридическите лица с нестопанска цел.

Три футболни клуба - ФК "Балкан Варвара”, ФК "Венци” и ФК "Русокастро”, обжалваха тези решения поради множество нарушения на процедурата по провеждане на конгреса.

Ведно с това БФС още крие протокола от конгреса, което затвърждава съмненията, че протоколът може да бъде фалшифициран.

Фактът, че правният консултант на БФС (сериозна адвокатска кантора) не е подала основния документ, необходим за това вписване, показва, че съдържанието на протокола е причина за сериозни притеснения от страна на БФС", пише Бербатов.

Както е известно, Димитър Бербатов иска да смени от поста председател на Футболния съюз Борислав Михайлов и да осъществи мащабни промени свързани с развитието на футбола в България. Вече има и индикации, че скоро може да бъде проведен нов конгрес на централата. /БГНЕС

Категории: