Беретини удари Зверев и си уреди сблъсък с Алкарас

Матео Беретини се класира за осминафиналите на третия за годината турнир от Големия шлем - Уимбълдън, след като надви Александър Зверев с 6-3, 7-6 (4), 7-6 (5) за малко над два часа и половина.

Финалистът от 2021 трябваше да отразява точка за пробив още в откриващия си сервис гейм, но след това доби самочувствие с течение на сета и дочака своя миг в осмия гейм, когато реализира решителен пробив. След това италианецът затвори частта на свое подаване. Вторият и третият сет бяха решени след тайбрек - и двете части минаха без пробиви, като в дългите геймове Беретини показа по-солиден тенис, който му осигури участие на 1/8-финалите. Почти нищо не раздели двамата в статистиката след края на срещата, с изключение на пробивите - един-единствен, в полза на италианския тенисист.

Беретини си уреди среща на осминафиналите със световния номер 1 Карлос Алкарас, който имаше затруднения срещу чилиеца Николас Джари, но в крайна сметка спечели в четири сета.

Напред към четвърти кръг продължи и петият в схемата Стефанос Циципас, който след два поредни петсетови успеха, надигра сърбина Ласло Джере в три части с 6-4, 7-6 (5), 6-4. Гъркът направи по един пробив в първия и третия сет, а във втория навакса брейк пасив, като бе по-солиден от съперника в тайбрека. За Циципас предстои мач с американеца Кристофър Юбанкс, който продължава с добрите си изяви и на Ол Ингланд Клъб, след като триумфира на турнира в Майорка. /БГНЕС