Берое и Ботев Пд излизат един срещу друг в поредното издание на Битката за Тракия

С три мача днес ще приключи 27-ият кръг в Първа лига. От 14:30 часа ЦСКА 1948 посреща Ботев Враца в Бистрица. Малко по-късно от 17:00 е поредното издание на Битката за Тракия между Берое и Ботев Пд, а в последния двубой за деня Черно море приема Локомотив София на „Тича“ в морската ни столица.

Играчите на Илиан Илиев нямат право на нова грешна стъпка, ако искат да продължат да мечтаят за шампионската титла. В предишния кръг „моряците“ взеха само точка от визитата си на Ботев Пд, но ще разчитат на силната си домакинска форма от началото на пролетния полусезон, за да се върнат на пътя на победите. Варненци спечелиха и трите си двубоя на „Тича“, надигравайки съответно ЦСКА, Ботев Враца и ЦСКА 1948. Край морето сега пристига съставът на Локомотив София, който в миналия кръг допусна минимално поражение от ЦСКА с 0:1 на „Надежда“. „Железничарите“ имат две победи и четири загуби след подновяването на първенството, като любопитното е, че двата успеха дойдоха именно при гостувания. Тимът на Данило Дончич заема 14-та позиция в класирането с 25 точки.

По-рано през деня е един от най-интригуващите сблъсъци в кръга. Берое е домакин на Ботев Пд под Аязмото в поредно издание на Битката за Тракия. Старозагорци натрупаха точки след добри игри напоследък, като надвиха Черно море и ЦСКА 1948, а между двете победи бяха близо до такава и срещу Ботев Враца, но допуснаха късен изравнителен гол. Заралии са десети в подреждането с 32 точки, на две от намиращия се над тях Ботев. Играчите на Душан Керкез направиха нулево равенство с Черно море в последния си двубой, като продължават да лъкатушат в изявите си от началото на пролетта. Това определено влияе негативно на шансовете им за място в топ 6, като те са на пет пункта от заемащия тази позиция отбор на Крумовград, който вече изигра мача си от кръга, побеждавайки Хебър с 3:2.

ЦСКА 1948 пък ще търси първи успех през пролетния полусезон срещу Ботев Враца, с който да се върне в челната шестица. Момчетата на Николай Панайотов са в поредица от четири последователни поражения, след като стартираха с равенства срещу Етър и Славия. Ботев на Христо Янев взе четири точки от последните си два мача – 2:2 с Берое и безценна домакинска победа над Хебър с 3:2 във Враца. Съставът продължава да бъде предпоследен със 17 пункта, но ще се цели в нови три точки, които да подпомогнат каузата му за спасение.

Пълна програма за 27-ия кръг в Първа лига:

Вторник, 2 април

Етър - Арда 2:1

Славия - Пирин Благоевград 0:0

Сряда, 3 април

Крумовград – Хебър 3:2

ЦСКА - Локомотив Пловдив 1:2

Лудогорец – Левски 5:1

Четвъртък, 4 април

14:30 ч, ФК ЦСКА 1948 - Ботев Враца

17:00 ч, Берое - Ботев Пловдив

19:30 ч, Черно море - Локомотив София. /БГНЕС