Берое нанесе поредно поражение на Левски

Отборът на Левски записа осма загуба от началото на сезона в Първа лига, след като бе победен от Берое с 2:1 в Стара Загора в отложен мач от 14-ия кръг на първенството. Двата отбора записаха поражения през уикенда и бяха решени да се върнат на победния път на стадиона под Аязмото, но домакините показаха повече класа и стигнаха до успеха.

Берое победи Левски за втори път през сезона.

Възпитаниците на Димитър Димитров поведоха в резултата в 25-та минута, когато централният защитник на "сините" Тома Даске загуби по елементарен начин топката в наказателното си поле и последва центриране на Стив Фуртадо към Алуин Фал, който не сбърка с глава от близко разстояние. Гостите отговориха в 36-та минута с гол на Паулиньо, който се разписа от близко разстояние след добро подаване отдясно на Найджъл Робърта.

Малко след почивката старозагорци стигнаха до нов гол, но той бе правилно бе отменен, след като повторенията показаха, че голмайсторът Илиас Хасани е ударил топката с ръка. Берое все пак отбеляза втори гол и негов автор отново бе Фал, който вкара от много удобна позиция след чудесен пробив на Гюас Макута и хитро подаване на Фуртадо. До края на двубоя играчите на Славиша Стоянович така и не успяха да отвърнат на удара и загубиха с 1:2.

По този начин "сините' регистрираха шеста загуба в последните си осем мача в шампионата и остават на 10-то място в класирането с 14 точки. От своя страна Берое се изкачи до шеста позиция с актив от 21 точки. В следващия си мач Левски гостува на Царско село в събота от 16:30 часа, а Берое приема Ботев Пловдив в същия ден от 12:30 часа. /БГНЕС