Берое преследва първа победа при Николай Киров от седми опит

Нови три мача от 17-ия кръг в Първа лига ще се изиграя днес.

В 12:45 часа трябва да започне двубоят Ботев Пд - Ботев Бр. Гостите заминаха за Пловдив с група от 18 футболисти, на които треньорът Даниел Моралес ще разчита. Врачани победиха Берое в последния си мач, но са далеч от потенциала на днешния си съперник, макар в класирането да ги делят само две точки.

Ботев Пд успя да намери своя ритъм в последно време, като започва да се отдалечава от надвисналата опасност. Пловдивчани засега се справят по отличен начин, когато са на собствен терен. Желко Копич успя да стабилизира нещата, като целта ще е максимално доближаване до Топ 6. За да се случи това, трябва да се вземат повече победи именно в такива срещи.

През миналия сезон пловдивчани спечелиха с 2:1 у дома и направиха 1:1 във Враца, а последните 10 мача между двата съперника завършиха с пет победи за Ботев Пд, две равенства и едва три победи за Ботев Вр.

От 15,00 е мачът между ЦСКА 1948 и Пирин Благоевград. Момчетата на Любо Пенев се държат много дисциплинирано във фаза зашита. Сухата мрежа на "Герена" не може да се нарече случайна, но тя далеч не е единствената. Срещу Пирин, особено на собствен терен, това би трябвало да е по-лесна задача. "Орлетата" са напълно беззъби и не се очаква да затруднят своя домакин. Тимът от Бистрица няма загуба в последните си 7 мача. Отборите си размениха по една победа миналото първенство. ЦСКА 1948 победи с 1:0 у дома, но катастрофира с 1:4 при визитата си на "орлетата".

В 17,30 часа един срещу друг ще се изправят Берое и Арда. Домакините страдат много този сезон, което обяснява и защо заралии са близо до дъното на класирането. Старозагорци все още чакат първата си победа при Николай Киров. Той води отбора в шест мача. Четири от тях тимът му загуби, в останалите два завърши наравно.

Гостите напоследък са на приливи и отливи, но губят трудно. Тимът на Арда не е допуснал поражение от Берое в изминалите 10 мача помежду им от Първа лига.

Програмата за 17-ия кръг на Първа лига:

Петък, 4 ноември

Септември - Хебър 1:1

Събота, 5 ноември

12:45, Ботев Пловдив - Ботев Враца

15:00, ЦСКА 1948 - Пирин

17:30, Берое - Арда

Неделя, 6 ноември

12:30, Славия - Черно море

14:45, Спартак Варна - Левски

17:15, ЦСКА - Локомотив София

Вторник, 8 ноември

17:30, Локомотив Пловдив - Лудогорец. /БГНЕС