Бертенс замени Осака подобаващо и обърна Барти, втора загуба за Квитова

Кики Бертенс обърна световната номер 1 Ашли Барти в двубой от Червената група във финалите на WTA в Шънджън след 3-6, 6-3, 6-4 за малко над два часа игра.

Бертенс влезе на мястото на контузената Осака и надигра световната номер 1 Барти.

В първия сет зрителите видяха цели пет пробива, като в крайна сметка австралийката реализира с един повече за успеха в откриващата част. Във втората брейковете отново бяха пет, но този път три на два в полза на холандката, която вкара срещата в заключителен трети сет след четири последователни гейма на своята сметка. Барти бе афектирана от случилото се на корта и допусна нови два пробива в подаването си, с което резултатът набързо набъбна на 4-0, а поредните геймове за Бертенс станаха осем. Световната номер 1 върна един от брейковете, но за повече нямаше сили и холандката взе победата. Бертенс замени по-рано в надпреварата Наоми Осака, която се оттегли поради контузия. Така Барти вече има победа и загуба в Червената група, след като на старта надви Белинда Бенчич. Швейцарката надигра в три сета Петра Квитова в двубой от Червената група на финалите на WTA в Шънджън – в отделните части 6-3, 1-6, 6-4 за около час и 50 минути.

Бенчич пречупи Квитова, нанасяйки и втора загуба от началото на турнира в Шънджън.

В първия сет тя реализира два пробива, които се оказаха достатъчни за успеха в дебютната част. Във втория обаче чехкинята не остави шансове на съперничката и направи три безответни брейка, за да вкара мача в заключителен трети. Там пробиви не липсваха, като зрителите станаха свидетели на цели пет – три в полза на Бенчич и два за Квитова, което доведе до триумф за швейцарката. Той бе първият й успех в Шънджън след поражението от световната номер Ашли Барти на старта на надпреварата. За Квитова това бе втора загуба след тази от Наоми Осака. Утре предстоят вторите мачове от Лилавата група, а опонентки в тях са Симона Халеп-Елина Свитолина и Каролина Плишкова-Бианка Андрееску. /БГНЕС