Без голове и точни удари между Уругвай и Южна Корея

Уругвай и Южна Корея завършиха при нулево равенство в откриващия мач от група Н на Световното първенство в Катар. Двата тима предложиха здрава битка, но така и не стигнаха до точен удар по посока една от двете врати.

Федерико Валверде (л) уцели гредата в края на двубоя.

Корейците стартираха по-дейно в мача, като агресията им всяваше смут в действията на „урусите“. Това бе факт до около 20-та минута на двубоя, когато Федерико Валверде отправи първия изстрел към една от двете врати, който обаче бе неточен. Последваха две ситуации, от които южноамериканците не успяха да се възползват – и двете бе замесен нападателят на Ливърпул Дарвин Нунес, който първо се размина с топката, а след това получи твърде дълъг пас от Матиас Оливера на стрелкова позиция. Азиатците стигнаха до най-добрия си шанс преди почивката, когато нападателят Джо Хван И стреля над вратата на Серхио Алварес. В края на полувремето Уругвай получи и най-сериозната си възможност за откриване на резултата, но изстрелът с глава на Диего Годин след ъглов удар срещна страничния стълб на Сюн Ги Ким.

След паузата битката на терена продължи, като Южна Корея отново бе по-активен в началните минути. Подобно на случилото се през първата част, възпитаниците на Диего Алонсо отново имаха по-добрите положения за гол, като Нунес напредна по фланга, но не успя да намери съотборник, а отново той стреля опасно покрай вратата. Топката можеше да бъде и засечена от влезлия от пейката Единсон Кавани, който замени другия ветеран в нападението на уругвайците Луис Суарес. Минута преди края на редовното време, Валверде изстреля истински снаряд, но отново гредата бе верен помощник на Ким, а малко след това Хюн Мин Сон отправи неточен шут по посока вратата на Алварес. В крайна сметка срещата на стадион „Едюкейшън Сити“ завърши без голове и точни удари.

В другия двубой от групата по-късно днес Португалия, воден от Кристиано Роналдо, се изправя срещу Гана. В следващите мачове в понеделник корейците на Пауло Бенто играят с африканците, докато двукратните световни първенци излизат за сблъсък с европейския шампион от 2016. /БГНЕС