Без голове между Лацио и Рома, Интер се завърна на върха

Лацио и Рома не си вкараха в пореден епизод от свирепото съперничество между двата градски тима от 12-ия кръг на италианската Серия А.

На „Олимпико“ страстите между двата състава по традиция бяха нажежени до краен предел. И „орлите“, и „вълците“ имаха своите възможности, но битката по терена взе връх. Главният съдия Давиде Маса показа осем жълти картона, като един от тях бе за старши треньора на Лацио Маурицио Сари. Колегата му начело на Рома Жозе Моуриньо пък имаше претенции след края на двубоя, като определи футболистът на съперника Педро Родригес за „гмуркач“ след една ситуация, при която се стигна до напрежение между играчите на двата отбора.

След равенството двата тима са разделени от точка – Рома е седми с 18 пункта, Лацио е на десето място с пункт по-малко. След паузата за националните отбори „орлите“ гостуват на Салернитана, докато за „вълците“ посрещат Удинезе в столицата.

В късната среща, Интер се завърна начело в класирането, след като постигна домакински успех над Фрозиноне с 2:0. Федерико Димарко изведе „нерадзурите“ напред в резултата в края на първата част с един от претендентите за Гол на сезона, а Хакан Чалханоглу сложи точка на спора с второ попадение в началото на второто полувреме от дузпа.

Така Симоне Индзаги и компания са обратно на първото място с 31 точки, с две повече от втория Ювентус. „Старата госпожа“ посреща Интер в голямото дерби след международната пауза на 26 ноември. /БГНЕС