Без голове между Славия и Арда в "Овча купел"

Славия и Арда завършиха при нулево равенство в откриващ мач от 32-ия кръг в Първа лига. На стадион „Александър Шаламанов“ в столицата двата отбора се занулиха в битката за седмото място в първенството, което дава право на участие в бараж за влизане в евротурнирите догодина.


Срещата в квартал „Овча купел“ не предложи кой-знае колко интригуващи моменти пред двамата вратари – Николай Кръстев на „белите“, и Анатолий Господинов на кърджалийци, като възпитаниците на Ангел Славков можеха да се доберат до трите точки след почивката чрез Ерол Дост, но ударът му срещна гредата.

В крайна сметка „белите“ не съумяха до голяма степен да си подпечатат седмото място, като разликата от осмия Арда остава непроменена – седем пункта, четири кръга преди на кампанията. Гостите в днешния двубой прекъснаха серията на Славия от две поредни победи при Славков, който замени на поста напусналия Златомир Загорчич. Арда вече няма шест поредни срещи загуба в Първа лига, като записа четири равенства в този период.

За възпитаниците на Александър Тунчев предстои домакинство на Ботев Пд във вторник, докато по-рано в същия ден Славия гостува на Локомотив София в поредно издание на столичното дерби. /БГНЕС