Без кметове в големите градове, ВМРО не отчита провал

От ВМРО заявиха, че местните избори не са провал за тях, предаде репортер на БГНЕС.

Партията на вицепремиера Каракачанов се яви на тези избори с надежди за добро представяне в София и Пловдив. За столицата се твърдеше, че техният кандидат Ангел Джамбазки ще бъде четвърти, но в крайна сметка той е пети с огромна разлика от почти 9% от четвъртия Борис Бонев, който е независим кандидат и зад него не стои политическа сила.

За Пловдив, където ВМРО издигна Славчо Атанасов, дори се твърдеше, че ще отидат на балотаж и може би дори ще спечелят изборите под тепетата. Но това също не се случи. Балотажът във втория по големина български град ще бъде между кандидата на ГЕРБ Здравко Димитров с 34,5% и Дани Канизирева от „Съюз за Пловдив“ със 17,4%.

Пред БНР председателят на предизборния щаб на ВМРО Юлиян Ангелов заяви, че резултатът не е провал за ВМРО. „По предварителни данни, които ние имаме в страната, ВМРО най-вероятно ще удвои броя на общинските съветници. В не малка част от областните градове организациите на ВМРО са трети и то с доста добри проценти. Очакваме поне в 10-15 общини ВМРО да отиде на балотаж“, каза той.

„Хората се влияят и избират основно двамата основни кандидати – на това го отдавам. Процентът за листата за общинските съветници, по предварителни данни, е добър. Мисля, че ще удвоим нашите съветници отпреди 4 години“, каза още той по повод петото място на кандидата на партията Ангел Джамбазки в битката за София.

„Избори, които явно отново парите, заплахите, тормоза, без значение от коя партия, ги правиха всички. Не е нормално в XXI век в България да се случват тези неща. Грозна картинка, която опорочава всичко“, коментира още Юлиян Ангелов. /БГНЕС