Без ленти в големите паркове

Няма ленти в Борисовата градина и Южен парк днес, а следобедното дъждовно време навярно бе причината и за малкото хора в тях, предаде репортер на БГНЕС.

Кметът на София Йорданка Фандъкова моли гражданите да спазват еднопосочното движение и правилата за разходка в парковете. Остават в сила и забраните за сядане на пейките и за използване на детските и спортни съоръжения.

Зорница живее до Борисовата градина и констатира, че няма ленти, днес няма и много хора заради времето. На въпроса дали трябваше да се затварят парковете, тя отговаря така: “От една страна не, защото хората трябва да излизат на чист въздух и да се движат. От друга страна не съм много убедена в дисциплината на българите. Подозирам просто, че щяха да се скупчат много хора на едно място“. Сега тя казва, че вижда такава дисциплина. „Поне вчера видях, днес няма хора“, каза тя с усмивка. Жената мисли, че отхлабването на мерките трябва да е постепенно и рязко не трябва да става.

В Южния парк срещаме Антоний, който смята, че е прекрасно, че са отворени парковете, той днес не е видял ленти. „Днес специално не мога да ви кажа, но вчера хората бяха много дисциплинирани. Бях и в Борисовата градина и хората бяха много дисциплинирани и много разумни“, каза мъжът. Колкото до носенето на маски, според него в затворени пространства може би бяха оправдани, но иначе било определено неоправдано. /БГНЕС