Без преигравания във ФА Къп през 2020-21

ФА Къп няма да има преигравания за сезон 2020-21, за да облекчи графика, засегнат от пандемията от коронавирус, съобщиха от Футболната асоциация на Англия (ФА).

Арсенал триумфира за рекорден 14-и път с Купата на Футболната асоциация.

Надпреварата през следващия сезон стартира на 1 септември – само месец след финала през тази година, като сблъсъкът за трофея на „Уембли“ ще се проведе на 15 май, 2021. „В опит да се облекчи натиска върху футболния график, няма да има преигравания през сезон 2020-21“, се казва в изявление на ФА. Футболната асоциация добави, че наградният фонд ще се завърне до нивата през 2017-18 заради финансовите последствия от коронакризата след две кампании на рекордни наградни фондове. Арсенал надви градския си съперник Челси във финала през 2020, игран на 1 август, за рекорден 14-и триумф от най-старото футболно съревнование в света. Междувременно, Купата на Лигата на Англия ще даде началото на сезон 2020-21 в Английската футболна лига (ЕФЛ), като първите четири кръга на турнира ще се изиграят през септември. Двубоите от първи кръг са насрочени за 5 септември, но могат да бъдат изместени поради евентуални сблъсъци с международни мачове. Втори, трети и четвърти кръгове ще бъдат изиграни в последователни седмици в средата им, стартирайки от 15/16 септември. Клубовете от Висшата лига ще влязат в надпреварата във втори или трети кръг, в зависимост от класирането им в първенството за сезон 2019-20.

Сити спечелиха последните три издания на Карабао Къп.

Жребият за първи кръг ще бъде излъчен по Sky Sports News на 18 август. Подобно на миналия сезон, той ще бъде разделен на северни и южни секции, и ще бъде непоставен. ЕФЛ потвърди още, че няма да има вече полуфинали в два мача, като финалистите ще стават ясни в една среща. Отборите, изтеглени първи във всяка от двете полуфинални двойки, ще домакинства в сблъсъците. Манчестър Сити спечели последните три издания на съревнованието, като последният им триумф дойде след победа над Астън Вила с 2:1 през март. Финалът през сезон 2020-21 е насрочен за 28 февруари на "Уембли". /БГНЕС