БФС отложи дербито Лудогорец - Левски и премести мача на ЦСКА

Спортно-техническата комисия към Българския футболен съюз отложи дербито от 6-ия кръг на efbet Лига между Лудогорец и Левски. Двубоят няма да се играе по молба на "сините" и със съгласието на Нова Броудкастинг груп, БПФЛ и шампионите. По програма двата тима трябваше да се срещнат на 14 август (неделя) от 21:00 часа

Столичани продължават своето участие в евротурнирите и, ако отстранят Хамрун Спартанс, ще играят плейоф за влизане в групите на Лигата на конференциите следващия четвъртък. Левски вече отложи два шампионатни мача дотук - срещу Славия и Черно море.

На Лудогорец също му предстои плейофен сблъсък в Лига Европа срещу литовския Жалгирис следващия четвъртък. "Орлите" отложиха двубоя си срещу Славия от 5-ия кръг на efbet Лига заради участието си в квалификационните кръгове на Шампионска лига.

С тази промяна настъпва и още една - срещата между ЦСКА и Септември в неделя ще започне в 20:00 ч., а не както първоначално бе обявено - в 18:15 ч.

"Червените" също имат шанс да се класират за плейофите в турнира Лига на конференциите, но за целта трябва да победят Сейнт Патрикс в Дъблин тази вечер. Ирландците изненадващо спечелиха с 1:0 в София. /БГНЕС