БФС помилва Левски, затваря само един сектор от "Герена"

БФС помилва Левски. Апелативната комисия към БФС замени наказанието от един мач пред празни трибуни с частично затваряне на стадиона. Фенове на мача с Ботев Пловдив няма да има само в Сектор "А". Решението не подлежи на обжалване.

По време на Вечното дерби между Левски и ЦСКА пострада главният физиотерапевт на отбора Иван Христов след хвърлена бомбичка от сектор "А". Джонатан Линдсет пък беше ударен с предмет по главата.

Първоначално Левски бе санкциониран от ДК към БФС с 13 300 лева и мач без публика. Въпреки наказанието ръководството на "сините" призова феновете си да заемат места на стадион "Георги Аспарухов" за домакинството на Ботев Пд.

"За да се вземе решението доказахме тежестта на последствията. Дежурният делегат е съветвал терапевта да потърси лекарска помощ, за да се прецени дали има решение. Документ, доказващ степен на нараняване не е представян. Незначителните наранявания не могат да бъдат доказани. Лекарят е предложил преглед на физиотерапевта, но той е отказал. ДК е взела правилното си решение, предвид доказателствата, които е имала към момента. Когато не можеш да докажеш последствията, то става дума срещу дума. Как може нито едно видео да не докаже наранявания. На тази снимка не може да се познае какво има на този крак. Да, има хвърлен предмет и пиротехнически средства, за които има санкции", ", заяви след събранието председателят на комисията Валери Апостолов.

Физиотерапевтът на "армейците" Иван Христов си пожела повече да не става свидетел на подобни инциденти.

"Живеем в правова демократична държава, в която смятам, че истината и здравето на човека са най-важни. Дойдох, за да кажа какво преживях. Не го пожелавам на никого. Искам тези неща да спрат на всички стадиони", каза той след изслужването си пред комисията.

Преди ден от ЦСКА излязоха с позиция и предупредиха БФС, че една промяна в наказанието на Левски вероятно ще създаде опасен прецедент.

Представител на "сините" на събитието бе изпълнителният директор Ивайло Ивков. /БГНЕС