БФС се произнесе по още две загубени от ЦСКА дела

БФС се произнесе по още две загубени от ЦСКА дела. "Червените" са осъдени заради дългове към бившите си играчи Нилсън Аантонио и Бернардо Тенгариня, който почина през 2021 година. На база решенията на Спортния арбитражен съд в Лозана /CAS/ и ФИФА, Дисциплинарната комисия към БФС налага забрана за картотекиране на футболисти. Такава обаче вече е в сила заради негативния за "червените" изход от съдебната битка със Сержиньо. Разликата е, че санкцията няма да бъде отменена, докато ЦСКА не се разплати или не подпише споразумение за разсрочване на дълга и с трите страни.

По-рано тази година клубът вече веднъж получи забрана да картотекира нови играчи заради Юнес Бенжелюн, но впоследствие собствениците - Гриша Ганчев и Юлиян Инджов, му платиха и наказанието бе отменено, което позволи на "червените" да уредят зимните си попълнения Маурисио Гарсес и Брайън Морено.

Ето и официалното съобщение от БФС:

БЪЛГАРСКИ ФУТБОЛЕН СЪЮЗ

Дисциплинарна комисия

Решения - 04.03.2022 г.

Предвид неизпълнени финансови задължения към Бернардо Давид Мендес де Кампос Тенгариня от ПФК "ЦСКА-София" гр. София, съгласно решение на Спортният арбитражен съд в Лозана /CAS/ и въведена от ФИФА - забрана за регистриране на нови играчи в международен план, както и сезиране на ДК при БФС от Дисциплинарната комисия на ФИФА от 28.02.2022 година, на основание чл.71, ал.1, б. г/ от ДП /2021/2022/ – ДК налага забрана за картотекиране на нови футболисти на ПФК "ЦСКА-София" гр. София влизащо в сила от датата на сезиране. Забраната е в сила до следващо решение на ФИФА.

Предвид неизпълнени финансови задължения към Нилсън Антонио Да Вейга Барос от ПФК "ЦСКА-София" гр. София, съгласно решение на Спортният арбитражен съд в Лозана /CAS/ и въведена от ФИФА - забрана за регистриране на нови играчи в международен план, както и сезиране на ДК при БФС от Дисциплинарната комисия на ФИФА от 28.02.2022 година, на основание чл.71, ал.1, б. г/ от ДП /2021/2022/ – ДК налага забрана за картотекиране на нови футболисти на ПФК "ЦСКА-София" гр. София влизащо в сила от датата на сезиране. Забраната е в сила до следващо решение на ФИФА. /БГНЕС