Биатлонистите ни останаха извън топ 40 в индивидуалното

Владимир Илиев, Димитър Герджиков и Антон Синапов останаха извън топ 40 в класирането на индивидуалното състезание на 20 километра от програмата на биатлона на Зимните олимпийски игри в Пекин.

Владимир Илиев

Илиев, който е сребърен медалист в дисциплината от Световното първенство в Йостерсунд през 2019 година, се представи слабо в стрелбата и допусна общо пет грешки, финиширайки на 61-ва позиция. По-силно се представи Герджиков, който направи само две грешки и завърши на 41-ва позиция, на малко повече от пет минути зад победителя Куентен Фийон Маийе. Третият ни представител днес Антон Синапов допусна шест грешки и завърши на 85-то място от 92-ма стартирали биатлонисти.

Титлата днес спечели французинът Фийон Маийе с две грешки в стрелбата и изключително силно бягане. Изненадващо сребърния медал спечели 25-годишният Антон Смолски от Беларус, който не направи нито една грешка в четирите стрелби. Шампионът от ПьонгЧанг 2018 Йоханес Тингнес Бьо завърши на трета позиция с две грешки и на 31.1 секунди от Фийон Маийе.

Следващият старт в биатлона за мъжете ще в събота, когато ще се проведе спринта на 10 километра, отново с българско участие. /БГНЕС