Биков: Който е против България в РСМ е против Европа

Ветото свърши своята работа. Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков, предаде репортер на БГНЕС.

Биков заяви, че не очаква някой друг да защити българския национален интерес. „Нито Франция, нито Германия. Очаквам българският национален интерес с инструментите, които ни дава ЕС, да бъде защитаван последователно от всички български правителства оттук нататък, независимо от коя коалиция и партия са“, каза той.

Според него ние трябва да сме готови да даваме на РСМ, ако искаме да имаме влияние там.

„Не може да очакваме просто любов от РСМ. Трябва да мислим в реалистичен порядък, а не в романтичен. Именно романтизмът ни докара дотам днес да не можем да говорим на един език с нашите братя в РСМ, въпреки че говорим на един език. Това трябва да се промени от нас и от тях“, каза депутатът от ГЕРБ.

„Българите в РСМ са тези, които са за Европа. Който е против България в РСМ е против Европа. Не трябва да си позволяваме да превърнем антибългарските настроения в РСМ в проевропейски, защото то не са“, заяви Биков.

Той подчерта, че от 1992 г. България се опитва да отскубне РСМ от орбитата на Югославия.

„Всички антибългарски елементи в РСМ трябва да го знаят. Ние ще продължим последователно да го правим, докато РСМ стане европейска страна и ние заживеем без граница, както нашите прадеди“, добави Тома Биков. /БГНЕС

Тагове: