Биков: Проектът на Радев ще постави партиите на протеста на ръба на оцеляването

Новият политически проект на президента Румен Радев ще постави част от партиите на протеста на ръба на оцеляването. Това заяви Тома Биков, заместник-председател на ПГ на ГЕРБ.

„Очевидно е, че този парламент е провален, както и 45 НС. Той е провален, когато не е в състояние да излъчи управление на страната“, заяви Биков по БНТ.

Според него няма кабинет защото партиите на протеста нито са в състояние да водят разговори, нито могат да очертаят някакъв положителен дневен ред за страната.

Биков заяви, че те са върнали мандата, защото предварително така наречените партии на протеста са заявили, че няма да подкрепят тяхното правителство и няма са участват в разговори с ГЕРБ.

„Беше безсмислено от там нататък да полагаме каквито и да било усилия. Това е симптомът за тежката политическа криза, която стана още по-дълбока в 46 НС“, каза той.

Биков припомни, че ако в 45 НС всички са били срещу ГЕРБ, в момента всички партии са в самоизолация. „Сега вече всички са срещу всички и всяка партия е в самоизолация. Ние нямаме проблем да водим диалог с останалите политически сили. Виждате, че най-тежките скандали в това НС са между партиите на протеста“, добави заместник-председателят на ГЕРБ.

Той подчерта, че в това НС не е имало обединение около големи цели и реформи, въпреки говоренето, че всички искат съдебна реформа.

„Местеното на Бюрото за защита на свидетелите не е съдебна реформа. Няма анализ какво ще се случи след като го преместим. Това ще подобри ли борбата с организираната престъпност или не“, заяви Биков. Според когото преместването има за цел само да спечели точки сред гласоподавателите на протестните партии, но не и истинска реформа. /БГНЕС