Биков: Служебният кабинет възпроизвежда правителството на Орешарски

„Бихме искали да попитаме дали в момента заседанието между Министерски съвет и областните управители се води от г-н Пламен Узунов?“, попита Тома Биков от ГЕРБ, предаде репортер на БГНЕС.

“И ако е така в какво качество този човек се намира в МС и води заседания на хора, които са представители на изпълнителната власт”, каза още Биков.

На пресконференция в централата на ГЕРБ Биков даде думата на Христо Гаджев да представи „екипа на изпълнителната власт в неговата цялост“.

„Очевидно БСП е една от партиите, които управляват в момента, въпреки че не са печелили избори, и някак си не през задния, а през парадния вход влиза в Министерския съвет“, посочи Гаджев.

Георг Георгиев да представи областните администрации, където по думите на Тома Биков „вече радикално си влизат само кадри на БСП, малко на ДПС и за цвят Мая Манолова“.

„Това е едно възпроизвеждане на правителството на Пламен Орешарски, само че с тази разлика, че тогава имаше все пак действащ парламент. Другата разлика е, че тогава управляваха втората и третата политическа сила, сега управляват третата и четвъртата. Вероятно след някоя друга година може да управляват и четвъртата, и петата“, каза Биков.

Той направи извод, че това служебно правителство е политическо правителство. „То е коалиция между БСП, ДПС и Мая Манолова“, заяви Тома Биков.

По думите му, в момента не само, че повтаряме злополучния опит от 2013-2014г., когато управляваха БСП и ДПС без да са спечелили изборите, но и го надграждаме, като управляват по този начин без парламент. „В тази връзка ние сме притеснени за организирането и провеждането парламентарните избори. Защото проблемът на тези хора не е с ГЕРБ, той е с демокрацията, а е с демокрацията, защото те от години са показали, че не са в състояние да спечелят избори. В една демократична страна управлява този, който е спечелил изборите и това е същностният проблем на служебният кабинет, на Румен Радев и на партиите, които формират това управление. Просто не могат да спечелят избори и след като не могат да спечелят избори първият им рефлекс е да посегнат на демократичния избор“, заяви Биков.

В отговор на въпрос за ББР, Биков каза, че атаката срещу ББР повтаря стари модели, в които БСП и ДПС са управлявали без да печелят изборите и са атакували определени банки. "Отново тръгват по медиите съобщения, отново се вади на публично ниво голяма сензация. Надяваме се и този път да не приключи с фалит, защото ако приключи, това ще бъде 25-ата банка, която са фалирали“, заяви Биков. /БГНЕС