Билбао взе баското дерби с два гола на Иняки Уилямс

Милан стигна само до точка при гостуването си на Болоня от 30-ия кръг на Серия А. Мачът завърши 1:1. Това е второ поредно равенство за "росонерите", след като преди това те направи нулево реми с Емполи.

Домакините поведоха само 60 секунди след началото. Никола Сансоне шутира под напречната греда за 1:0. Милан отговори на изоставането още до почивката. В заключителните минути Томазо Побега стреля мощно за 1:1.

През втората част гостите логично бяха по-настоятелните - създадоха доста голови ситуации от съперника, но така и не стигнаха до второ попадение. Ребич изпусна чист гол в 75-ата мин. От няколко метра той не успя да прати топката с глава в мрежата на стража на Болоня. Удари на Браим Диас и Давиде Калабрия пък не намериха целта.

В заключителните секунди на редовното време целият щаб на Милан и самите играчи поискаха дузпа за игра с ръка в наказателното поле на Болоня, но тя не бе маркирана и от ВАР.

По този начин настоящите шампиони остават четвърти с 53 точки, колкото имат и Рома, докато Интер разполага с 2 по-малко. Те обаче още не са играли срещата си от настоящия кръг. /БГНЕС