Био красота и декриптиране на натурални продукти

За планетата и вашата кожа сте решили да приемете еко ритуал. Кои продукти да купувате, кои резултати да очаквате?

Ето и някои неща, които е необходимо да се знаят за био продуктите, както и препоръката на Пари мач старателно да се чете упътването.

Наистина ли биото е ефективно?

Истинският въпрос, който трябва да си зададете, е: „Защо био е по-малко ефективно? Ако някой се съмнява в това, това е така, защото за дълго време био козметиката не претендираше за своите изпълнения. Органичните клиенти на днешния ден твърдят, че резултатът е, че марките накрая привличат тестове. "Някои био продукти може дори да са по-добри от конвенционалните", казва Орели Шанкер, маркетинг директор в So'Bio Etic. В сектора на биологичното производство средно 70% от съставките са активни, тъй като растителните масла се използват за създаване на текстури, за разлика от конвенционалните, които лесно използват инертни вещества, които не могат да бъдат асимилирани от тялото, като минерални масла, силикони. В допълнение, органични не се ограничава до "рецептите на баба". Методите за извличане на природни ресурси са усъвършенствани и някои молекули, ценени от конвенционалните за тяхната висока ефикасност против стареене, са разрешени в органични продукти, като хиалуронова киселина и аскорбил глюкозид, стабилизиран витамин С.

Можем ли да се доверим на евтино био?

Дълго време анти-био аргументът беше цената, считана за твърде висока. Цените, които могат да се обяснят по-специално с цената на естествените суровини, избора на съставки от етичните сектори. Отсега нататък секторът става все по-демократичен, особено с пристигането на сертифицирани гами в супермаркетите. Предшественик на достъпна био, So'Bio Etic, от групата Léa Nature, твърди, че има продукти с ниска цена, но не и формули с ниска цена. „Влагаме пари там, където е необходимо, а именно в продукта, а не в маркетинговите разходи, обяснява Орели Шанкер. Ние също възлагаме много малко, а нашият семеен и независим бизнес модел ни позволява да практикуваме по-ниски от стандартните маржове. Други марки, като -Garnier Bio или La Provençale, които принадлежат на гиганта L'Oréal, разчитат на обеми за намаляване на разходите.

Трябва ли да купуваме задължително сертифициран?

Естественото е все по-популярно, то става маркетингов аргумент за марки, които подчертават своите растителни съставки ... и оставят останалото в мълчание. Досега проследяването на "без" споменавания (силикон, минерални масла ...) служи като отправна точка. "От 1 юли те ще бъдат забранени и ще стане сложно да се твърди, че липсват спорни съставки", казва Орели Шанкер. Ако не знаем как да декриптираме списъка на компонентите, органичното сертифициране от Ecocert, повече от всякога се налага като референция. Което не означава, че извън сертифицираната органична храна всичко останало е за хвърляне. Много марки правят усилия да формулират с максимално количество натурални съставки, без продукти, добити от нефтохимически продукти, без замърсени молекули и същевременно да намалят тяхното въздействие върху околната среда; те са групирани под термина "чиста красота".

Кои опаковки да изберете, за да бъдат по-екологични?

Идеалният пакет е този, който не съществува! Купете определено (един сапун, а не душ гел) и никаква опаковка не е най-радикалното решение за ограничаване на екологичния отпечатък. Въпреки това, предлагането все още е много ограничено, използването на стъкло и пластмаса е почти неизбежно. Ако стъклото има предимството да бъде рециклирано, то е много енергоемко по време на производството, както и при транспортирането. Следователно маркировките намаляват все повече теглото на стъклото на техните контейнери или разчитат на акумулаторната батерия. Що се отнася до пластмасата, продукт от нефтохимически продукти, ние приветстваме разработването на флакони, съставени от част от рециклирана пластмаса (100% рециклираните все още са редки). Растителна пластмаса, получена от захарна тръстика, предлага алтернативно решение без капка масло. Опаковката трябва да се избягва като минимум: големи тежки стъклени буркани, "нови" пластмасови флакончета и, общо взето пластмаса, често полиматериална и поради това трудно се преработват. Какъвто и да е изборът, важно е да се изхвърли празната опаковка в добрата кошница за сортиране.

Ecocert и Cosmebio

95% от всички съставки са с естествен произход. 95% от растителните съставки и 10% от всички съставки са от биологично земеделие. ГМО, силикони, минерални масла, парабени, фено-ксетанол, парфюми и синтетични багрила, ендокринни разрушители не са разрешени. Опаковките са биоразградими или рециклируеми. За да имате етикета Cosmebio, трябва да сте сертифицирани от Ecocert.

Cosmos

Този европейски стандарт предлага същите гаранции като Ecocert и Cosmebio, но надхвърля 20% от общите съставки на биологичното земеделие.

Végan

Съставките от животински произход са забранени, включително мляко и мед. Готовият продукт и съставките не се изпитват върху животни. Веган продукт не е непременно органичен или естествен. /БГНЕС