Бивол нанесе първа загуба на Канело от 2013-а година и защити титлата си

Дмитрий Бивол постигна най-голямата победа в кариерата си, след като доминира напълно над считания за най-добър боксьор в момента - Канело Алварез, в мега битка в Лас Вегас. Рустакът защити световната титла в полутежка категория със съдийско решение 115-113.

Загубата е първа за мексиканеца от осем години и половина, когато беше спрян от Флойд Мейудър.

След като стана неоспорим шампион в суперсредната категория, Канело реши да се качи в полутежката категория, където да предизвика шампиона на WBA.

Но изглежда това бе прекалено голям залък за мексиканеца, тъй като Бивол показа по-добра игра от началото до края на мача. Руснакът беше по-активният боксьор. Статистиката сочи, че точните попадения са 152-84 за Бивол, което е фрапантна разлика. Тежките попадения пък бяха 106-74 в полза на Бивол. Процентите на пласирани удари също бяха значително по-добри при него.

Така руснакът остана непобеден със статистика 20-0, а мексиканецът записа второто си поражение в кариерата, след като първото му бе нанесено от Флойд Мейуедър през 2013-та.

Канело и преди се е качвал в полутежката категория. През 2019-а той победи сънародника на Бивол - Сергей Ковальов, който след една седмица ще се бие срещу Тервел Пулев.

Мексиканецът има клауза за реванш в договора и потвърди, че ще се възползва от нея. Бивол също сподели, че е готов да се изправи срещу суперзвездата пак. /БГНЕС