Бившият черногорски премиер Кривокапич се оттегля от политиката

Бившият премиер на Черна гора Здравко Кривокапич обяви, че се оттегля от политиката. Както се съобщава от портала RTCG, Кривокапич каза от Никшич, че политиката на Черна гора е доминирана от неистини и сфери на интереси, основани на проекция на лидера.

„На първо място, подавам оставка по лични причини, защото съм човек, който винаги ще отстоява истината, дори и да страдам от това. Политиката на Черна гора е доминирана от лъжи, а не от истини. Доминират интереси въз основа на проекцията на лидера. Що за демокрация е това?“, каза той.

Другата причина според него е мотивацията. „Какво ще ме мотивира сега, когато не мога да пия кафе с някои хора, които са на политическата сцена. Каква е мотивацията да стъпя отново в калта, която не се е променила, а напротив, станала е още по-мътна", обясни Кривокапич.

Според него това означава, че когато някой ти каже да натиснеш бутона сега, ти го правиш безусловно. „Не съм човек, който може да бъде повлиян по този начин, нито пък завися от международната общност. Освен това част от неправителствения сектор, политици, медии дефинират формулата – Митрополия Черногорска Приморска = Сръбска църква = Руска църква = Русия, която се приема от определена група в Брюксел. Освен това, както виждат някои кръгове в Брюксел, нито едно експертно правителство не е издържало повече от година, а това дава програми, които ще победят политиката. Това са основните причини, поради които не искам да правя проблем на тази страна, аз принадлежа на Черна гора и никога не съм принадлежал на никой друг, за разлика от мнозина, включително тези в сегашното противоконституционно правителство, които имат паспорти и гражданства на други страни“, каза Кривокапич. /БГНЕС