Хуан Карлос I: Британски съд потвърди моята невинност

Бившият крал на Испания Хуан Карлос приветства решението на съдия в Обединеното кралство, че искa за тормоз, заведен от бившата му любовница срещу него, не може да бъде разгледан в Лондон, като каза, че това „потвърждава неговата невинност“. Бившият монарх „приветства решението на Върховния съд на Лондон, което неочаквано потвърждава неговата невинност“ и проправя пътя за „по-нататъшни публични изяви“, се казва в изявление на адвокатите по международно право на Хуан Карлос.

58-годишната Коринна цу Сайн-Витгенщайн предприе съдебни действия срещу 84-годишния Хуан Карлос, като обвинява монарха в тормоз и шпионаж, който продължил и след края на тяхната афера. Коринна, която имаше 5-годишна връзка с монарха, разкри пикантни подробности за аферата си с Хуан Корлос в разследващ подкаст, наречен „Коринна и кралят“. Връзката на датската бизнесдама с европейския крал започва през 2004 г., като в крайна сметка доведе до абдикацията на Хуан Карлос през 2014 година.

Хунан Карлос управлява Испания от 1975 г. до абдикацията си през 2014 г., а сега живее в Обединените арабски емирства. /БГНЕС