Бившият шеф на израелския Мосад: Нямахме представа за това, което се случва

Бившият шеф на Мосад заяви пред CNN, че "не сме имали никакво предупреждение и беше пълна изненада, че войната избухна тази сутрин".


Ефраим Халеви, бивш ръководител на Мосад, израелската разузнавателна служба, заяви пред Улф Блицър от CNN в събота, че бойците на Хамас са изстреляли хиляди ракети по Израел в събота.

"Броят на ракетите, които са изстреляли в рамките на по-малко от 24 часа, е над 3000. Това е отвъд въображението от наша гледна точка и ние не знаехме, че разполагат с такова количество ракети, и със сигурност не очаквахме, че те ще бъдат толкова ефективни, колкото бяха днес", каза той.

Халеви заяви също, че броят на ракетите, изстреляни от палестинските бойци в събота сутринта, "никога не е виждал". Той заяви пред CNN, че това е "уникална атака" и "първият път", когато Газа е успяла да "проникне дълбоко в Израел и да поеме контрол над селища".

""Като операция тя беше изключително успешна, за съжаление, мисля, че беше добре координирана", каза Халеви."

Халеви заяви, че подозира, че ракетите са били произведени в ивицата Газа, след като са били "контрабандно внесени по море", и че Хамас "вероятно" е успял да извърши "пробна тренировка", без да позволи на израелските сили да разкрият плановете му.

"Не сме имали представа какво се случва", каза той./БГНЕС