Бижута с пясък и ръчно рисувани меденки на базар в София

Бижута с пясък и ръчно рисувани меденки са сред многото неща, които може да намерят посетителите на базар в София при Халите, предаде репортер на БГНЕС.

Бижута с пясъци от различни места по света прави Йоана, която разказа, че случайно е решила да се занимава с това. „Имах смола, имах пясък и реших да видя как ще изглежда, и моите приятели ме натиснаха да започна да ги продавам, защото бяха много готини и така се случи”, каза младата жена. Тя разказа, че идеята на бижута с пясък е, че всеки си мечтае да посети някакво място и така, взимайки си парченце от там, евентуално един ден ще стигне до него.

Тези, които вече очакват 14 февруари, а и не само те, сигурно няма как да не обърнат внимание и на щанда, изпъстрен с меденки във формата на сърце. „Това са меденки, които са ръчно рисувани”, каза Елица. На тях може да се прочете и най-вече надписа „Обичам те”. Отговорът на въпроса защо е свързан именно с празника на любовта. Колкото до това какво послание носи една меденка с „Обичам те”, с усмивка Елица казва: „Че любовта може да бъде и сладка и хубава, жестът също е изключително важен. Най-вече жестът е важен, че някой е проявил внимание към Вас, затова на Свети Валентин клиентите са ми най-симпатични, които си купуват сърца с „Обичам те”. Тя не крие и че личи, когато клиентите са влюбени. „Хубаво е на този празник!”, споделя тя.

Мария, която е от организацията на базара каза, че тук има за всеки по нещо. „Има красиви бижута рисувани ръчно, изработени сребърни изделия, днес имаме шоколадови изделия във връзка с февруарския празник, имаме вина, ръчно изработени шапки, шалове и много други неща. Така че заповядайте да разгледате. За всеки има по нещо”, призова Мария. Самата тя предлага шалове ръчно рисувани. „Имам картини, които за днес не взех със себе си, но утре ще бъдат тук, също така и бижута”, каза Мария. Тя посочи, че базарът, освен днес, е и в събота, и неделя от 11 до 19 часа. /БГНЕС