Благоевград чества 108 години от освобождението си

С ритуал по издигане на националния флаг, молебен за здраве и благоденствие, отслужен от Неврокопския митрополит Серафим, в Благоевград започнаха тържествата по повод 108-та годишнина от освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония и присъединяването им към майка България, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

В издигането на националния трибагреник участва Военно формирование 26 400 и представителният духов оркестър на сухопътните войски.

Венци и цветя бяха поднесени пред паметника на Гоце Делчев и този на Македонско-Одринската опълчение "Майка България" от името на кмета на Благоевград Румен Томов, от областния управител Бисер Михайлов, от председателя на ОбС, както и от евродепутати, партии, обществени организации и граждани.

Пред паметника на „Майка България“ бе поднесен и венец от името на президента Румен Радев, който ще пристигне тази вечер в Благоевград.

Любопитно бе присъствието на тържествата на бившия кмет от ГЕРБ Атанас Камбитов, който поднесе венец от името на „Републиканци за България“ – новорегистрираната партия на Цветан Цветанов. /БГНЕС