България загуби от Полша след равностойна битка и тайбрек

Българският национален отбор по волейбол записа нов силен мач във Волейболната лига на нациите, но допусна поражение от световния вицешампион и бронзов европейски медалист Полша с 2:3 (27:25, 19:25, 25:22, 22:25, 11:15) в Нагоя, Япония. Играчите на Пламен Константинов на два пъти повеждаха в резултата, но в крайна сметка загубиха след тайбрек, след като ден преди това разбиха един от водещите европейски тимове Словения с 3:0.


"Лъвовете" играха силно в атака, като реализираха повече точки (60 срещу 56), но също така допуснаха повече грешки (40/33). Поляците също така бяха по-солидни на сервис и забиха цели девет аса, срещу три за България, като имаха леко предимство и в точките от блокада (7/6). Най-резултатен за нашите бе Мартин Атанасов с 15 точки, Димитър Димитров добави 11, а Александър Николов се отчете с 10. За Полша над всички бе Артур Шалпук с 19 точки.

По този начин България вече има две загуби в тайбрек и една чиста победа от началото на турнира, като заема четвърто място в класирането с пет точки. Полша е начело със седем точки, след като днес за първи път не успя да запише победа преди тайбрек.

Утре България се изправя срещу домакина Япония. /БГНЕС