България загуби от Словения и ще срещне Франция в осминафиналите на Евроволей 2023

Националният отбор на България ще срещне Франция в осминафиналите на Европейското първенство по волейбол. Това стана ясно, след като нашите загубиха от Словения с 0:3 (29:31, 22:25, 30:32) в последния си мач от груповата фаза в турнира. Така България остана на четвърто място в своята група и трябва да се изправи срещу завършилите на първо място „петли“.


Срещу Словения публиката в препълнената зала във Варна отново беше на световно ниво. Отборът, воден от Пламен Константинов, също игра добре. Не стигна късметът в ключови моменти, особено в първата част. Ако бяхме спечелили два гейма, щяхме да сме трети в класирането и да срещнем Португалия. В другия мач от групата Украйна победи с 3:0 Испания в последния си мач.

Осминафиналът срещу Франция ще се играе в петък от 20:30 часа.

"Предстои ни мач с много силен противник в лицето на Франция. Ще направим всичко възможно да се класираме на четвъртфинал. Имаме два дни да се възстановим и трябва да излезем в най-доброто си физическо ниво. Мечтаем и няма да спрем. Ако покажем силна игра в тази зала, ще имаме резултат. Сигурен съм! Вярвам, че ще победим Франция", каза играчът на България Алекс Николов след мача със Словения. /БГНЕС