"Български гласъ" на протест срещу "коалицията на имунитета" между ГЕРБ и ПП

“Протестираме срещу подмяната на вота на българските граждани. На изборите показаха, че искат да не управлява "коалиция ГЕРБ" и "коалиция имунитет”. Това заяви Георги Попов, председател на Народна партия “Български гласъ", предаде репортер на БГНЕС. Партията протестира пред НС срещу коалицията между ГЕРБ и ПП.


“Преди две години излязохме на протести, за да детронираме ГЕРБ и Бойко Борисов от властта. След две години Даниел Митов излезе и каза, че революцията от преди две години е приключила. Протестираме именно срещу това - срещу безпринципната коалиция”, каза още Попов. “Не можеш да излъжеш българските граждани, че си антиГЕРБ, че си антистатукво, и в следващия ден да се коалираш в името на властта точно с тези, срещу които се се правил, че се бориш. Протестираме именно срещу завладяната държава”, каза още Попов.

“Всички политически проекти, които се бяха прокраднали до властта, най-вероятно са обслужвали един единствен интерес - да изперат имиджа на Бойко Борисов, да подменят избора на хората, за да може той да се върне на власт. Това и стана, това виждаме. Всичко останало е прах в очите на хората”, поясни още Георги Попов. На въпрос по какъв начин е очаквал да изглежда бъдещият кабинет, председателят на партията уточни, че никой не говори за третия мандат. “ПП можеха да подкрепят всяка друга, освен ГЕРБ, с третия мандат. ИТН, ПП, БСП, един път се е провалил, но всеки си е направил изводите. Имаме правителство без да ходим на избори. Дори ДПС са по-приемливи от ГЕРБ”, подчерта още той.

Георги Попов заяви, че “Български гласъ” се разграничат от "Възраждане", защото имат принципни различия. “Ние искаме развитие на България в НАТО и ЕС. Не сме нито русофили, нито американофили. Ние сме българофили”, поясни още протестиращият. “Ние сме против джендърите, ние сме за независима външна политика, силна България в рамките на ЕС и НАТО. Всеки, който е осъзнал необходимостта, че трябва да се изправим заедно срещу тази безпринципна коалиция, мисля че е дошло време да се обединим”, допълни още Георги Попов. /БГНЕС