Блиц и парламентарен контрол в НС, към Рашков има 50 въпроса

Народното събрание ще заседава извънредно във вторник, 8 март, предаде репортер на БГНЕС.

Предложението за извънредното заседание дойде миналата седмица от парламентарните групи на „Продължаваме промяната”, БСП, „Има такъв народ”, „Демократична България” и "Възраждане". Като ГЕРБ и ДПС се възпротивиха на сливането на четвъртък, когато бе 3 март и петъка с почините събота и неделя – практика, която бе добре позната в предишните парламенти.

Дневният ред на заседание предвижда се проведе парламентарен блиц контрол с участието на министър-председателя, който трябваше да се проведе в първия петък от месец и стандартен парламентарен контрол. От програмата става ясно, че в него ще участват вицепремиерите Борислав Сандов и Гроздан Караджов. Министрите на образованието Николай Денков, Надежда Йорданова на правосъдието, Иван Иванов на земеделието също ще участват. Най-много въпроси има към вътрешният министър Бойко Рашков - общо 50.

Министърът на енергетиката Александър Николов ще отговаря на въпрос относно действия на правителството за гарантиране на енергийната сигурност на България.

В контрола е предвидено и участие на социалния министър Георги Гьоков. /БГНЕС