Близки и приятели на Трифон Иванов почетоха петата годишнина от смъртта на бележития защитник

Близки и приятели на Трифон Иванов почетоха петата годишнина от смъртта на бележития защитник. Днес пред паметната му плоча на входа на стадион „Ивайло” във Велико Търново беше подреден траурен кът, а отец Асен отслужи заупокойна молитва, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Весела Лечева и Бончо Генчев отдадоха своята почит към Трифон Иванов.

Утре се навършат пет години от кончината на „Железния защитник“. Трифон Иванов си отиде преждевременно на 13 февруари 2016 г., малко след като бе навършил 50 години. На панихидата в памет на Трифон Иванов присъстваха негови близки, приятели и всички, които помнят и обичат големия футболист.

"Такива хора са ценност и затова трябва да бъдат пазени спомените за тях. Това е ден, в който трябва да изразим своята почит към талантите на България", сподели Весела Лечева.

"Той остави след себе си следа като един невероятен спортист, като една личност, като един приятел, като един човек, който заслужава уважение. Да го почетем, утре прави пет години, ние трябва да го почетем и да му отдадем внимание", каза бившият съотборник на Иванов Бончо Генчев.

Трифон Иванов е почетен гражданин на старата столица. Всяка година Община Велико Търново връчва награда на името на Трифон Иванов на млад футболист от школата на „Етър ВТ“ и съвместно с БФС организира турнир по футбол за деца. /БГНЕС