Боб Аръм: Няма как да има мач между Джошуа и Фюри това лято

Изцяло британският сблъсък в тежка категория между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри през юли или август „няма как да се проведе скоро“, сподели промоутърът на „Циганския крал“.

Аръм призова Джошуа и Фюри да се бият с други противници преди мача помежду им.

Промоутърът на Ей Джей Еди Хърн заяви в четвъртък, че е „на 100% убеден“, че ще има бой независимо от опасенията за забавяния при финализирането на суперсблъсъка. Саудитска Арабия, където Джошуа спечели реванша си с Анди Руис-младши през декември 2019, е предложил огромна сума, за да приеме сблъсъка. Въпреки това, Боб Аръм смята, че няма да бъде възможно преговорите да бъдат завършени навреме и призова двамата боксьори да осъществят други мачове.

Ще отнеме месеци на саудитите да се подпишат под такава огромна сделка. Не става въпрос само за някаква сума, има искания от тяхна страна по отношение на телевизионни права и други неща. Може да минат месеци преди да се осъществи сделката. Може да се финализира дори чак през 2022 по начина, по който изглеждат нещата сега. Бой през юли или август е невъзможен от наша гледна точка. Двамата боксьори трябва отидат и да изиграят други мачове това лято, докато преговорите за този сблъсък в Близкия Изток бъдат финализирани. Абсурдно е това, което казва Еди Хърн – че сделката е готова. Ако бяхме подписали споразумение без всички други усложнения, които се появиха, вече щяхме да имаме готов мач. Тайсън Фюри е бесен и отказва да продължи да чака“, сподели Аръм за The Telegraph.

Двубоят се очаква да бъде най-скъпият в историята на британския бокс, като двамата боксьори са притежатели на всички четири големи световни титли в тежката категория. /БГНЕС