Боб Дилън пуска 17-минутна песен за убийството на Кенеди

Години наред феновете на Боб Дилън говореха с благоговение за най-дългата песен, която някога е издавана, „Highlands“ от 1997 г., с продължителност 16 минути и 31 секунди. Сега, 23 години по-късно, той леко надминава рекорда си. Най-новата му песен „Murder Most Foul“ е с продължителност 16:57 мин. и е епична балада за убийството на президента Джон Ф. Кенеди през 1963 година.

Това е първото парче на певеца след 8 години пауза.

Излизането й беше придружено от кратко изявление на самия Дилън:

„Поздрави на моите фенове и последователи с благодарност за цялата ви подкрепа и лоялност през годините. Това е неиздадена песен, която записахме преди известно време и която може да ви се стори интересна. Бъдете в безопасност, пазете се и нека Бог да бъде с вас! Боб Дилън".

Нежното вокално звучене на Дилън - запазена марка на по-новите му записи - и елементи от миналото с цигулка, пиано и лека ударна музика, ще се харесат на феновете, прогнозират критици.

Слуховете говорят, че тази година Дилън може да издаде първия си албум със самостоятелно написани песни от осем години, но няма потвърждение за това, пише „Вараяти“.

В текста на новата песен буквално става дума за убийството на Кенеди, с наклон към конспиративната страна на събитието. /БГНЕС