Според проучванията този минерал (цинкът) играе много важна роля за укрепването на имунната ни система. Не само това, но и подобрява храносмилателната ни система и метаболизма. Цинкът е важно хранително вещество, което трябва да бъде включено във вашето хранене. Възрастните трябва да приемат от 8 mg до 13 mg цинк дневно. Когато жената е бременна или кърми, приемът варира в зависимост от пола на бебето. Веднага след като започне зимният сезон, трябва да включите цинк в ежедневното си хранене, за да помогнете в борбата с грипа и други инфекции. Ето пет богати на цинк храни, които да включите във вашето меню. Фъстък Фъстъците са евтин и вкусен източник на цинк. Специалното е, че фъстъците се харесват на всички. Можете да ги включите в салатата си, или можете да намажете фъстъчено масло върху ябълка или хляб. Фъстъците са важен източник на цинк за тези, които ядат вегетарианска храна.