Богатите също плачат: Бил Гейтс се разкайва за изневерите

Милиардерът Бил Гейтс обвини себе си за развода си със съпругата си Мелинда, цитиран от „Ню Йорк пост“. Това стана на годишната конференция „Алън и Ко“, известна като „летен лагер за милиардери“.

Съоснователят на компанията "Майкрософт" заяви на конференцията, проведена в американския курорт Сън Вали, че е "прецакал всико", имайки предвид, че е виновен за развода си със съпругата си Мелинда.

„Той беше много емоционален. Почти на ръба на сълзите“, каза източникът.

Друг участник заяви, че признанието му е било много трогателно, а трето лице критикува милиардера, че отказал да общува с други участници в конференцията. Съобщава се, че Гейтс е изглеждал "разстроен" по време на инцидента.

Марк Сузман, изпълнителен директор на фондация "Бил и Мелинда Гейтс", обяви извънреден план "за осигуряване на приемственост в работата на фондацията" само два месеца след като Гейтс и съпругата му обявиха плановете си за развод, но обещавайки, че ще продължат да работят заедно в тяхната хуманитарна фондация.

"Ако след две години някой от тях реши, че не може да продължи да работят заедно начело на фондацията, Мелинда Гейтс ще подаде оставка като съпрезидент и довереник", обясни Сузман.

Главният изпълнителен директор каза още, че ако има такъв сценарий, съоснователят на „Майкрософт“ ще остане начело на фондацията и по същество може да „откупи“ дяла на бившата си съпруга. /БГНЕС

Сън Вали / САЩ