Богдан Дину обжалва победата на Пулев

Проблемите за Кубрат Пулев след боксовия мач в Калифорния се увеличават.

Румънският боксьор Богдан Дину внесе официална жалба срещу резултата от двубоя му с Кубрат Пулев, спечелен от българина с нокаут, съобщава ESPN. Промоутърът на Дину Грег Коен е сигнализирал Калифорнийската спортна комисия, заради непозволения удар, който Кобрата нанесе на съперника си малко преди края на мача.

Двубоят в Коста Меса, Калифорния на 23 март бе решен в седмия рунд, когато Пулев на два пъти свали с нокдаун Дину, преди да го нокаутира, за да запише 27-ма победа от 28 мача на професионалния ринг. При първия нокдаун обаче Кобрата нанесе удар в тила на опонента си, който бе паднал, което доведе до спиране на срещата за пет минути. Съдията на мача заяви, че ако румънецът не може да продължи боя, то мачът ще бъде прекратен и ще се гледат точковите карти до момента, като имаше и вариант Кобрата да бъде дисквалифициран. В крайна сметка Дину продължи мача, но скоро след това бе нокаутиран.

"След мача разговарях с Дину и се свързахме с Калифорнийската комисия, за да пуснем официална жалба и да поискаме изслушване пред комисията", обясни Грег Коен. Според ESPN Дину и промоутърът му ще преследват два изхода от ситуацията - или резултатът от мача да бъде анулиран, или да бъде присъдена служебна загуба на Пулев.

По този начин проблемите на Кобрата след двубоя в Калифорния се увеличават, като поведението му спрямо репортерката Дженифър Равало след победата се превърна в световен скандал, след като българинът целуна интервюиращата без нейното разрешение. В резултат на това лицензът на Пулев бе временно спрян от Калифорнийската спортна комисия, като той трябва да се яви на изслушване пред комисията на 14 май по този въпрос. На същата ще бъде разгледана и жалбата на Богдан Дину. "Пулев не е длъжен да се яви, но лицензът му ще остане невалиден, докато го направи", коментира изпълнителният директор на комисията Анди Фостър. /БГНЕС