Богдан Милчев: Шишков не иска да застане лице в лице с хората, които критикува

Експертното говорене липсва от дневния ред за българските пътища. Няма да ги оставим политиците да шикалкавят. Това каза в интервю за БНР инж. Богдан Милчев, основател на Института за пътна безопасност.

Според него „общественият контрол трябва да залегне в управлението на нашите пътища“ и докато няма публичност, никога няма да се справим с безопасността по нашите пътища.

Днес Институтът за пътна безопасност организира дискусия на тема "Мисия безопасни пътища", в която ще се включат и бивши министри на регионалното развитие. Настоящият служебен министър Иван Шишков вчера е оттеглил съгласието си за участие в дискусията.

„Министър Шишков се изявява като борец срещу тежките проблеми по нашите пътища. (…) Вчера в 5 часа се уплаши да участва в тази дискусия. На 28 февруари той взе пробите от Северната тангента и доволно потриваше ръце. Какво се случи, че той не иска да застане лице в лице с предшествениците си, които той критикува“, коментира Богдан Милчев. По думите му „министър Шишков бяга по тъча“ и това е доказателство, че „текат много тежки корупционни процеси“.

Той разказа още, че министър Иван Шишков "услужливо" е осуетявал вземането на проби от пътища, за които преди това е обещавал съдействие. /БГНЕС