Бойко Борисов: ДПС играе за "Има такъв народ"

Анализът ни показва, че ДПС съвсем целенасочено е преливало гласове към „Има такъв народ” в райони като Кърджали. Това заяви Даниел Митов от ГЕРБ на пресконференция в централата на партията, предаде репортер на БГНЕС.

Лидерът на партията Бойко Борисов добави от своя страна, че ДПС играе за "Има такъв народ".

Навсякъде в смесените райони, в горските стопанства, където мюсюлманите намират прехрана, във ВиК-секторите - всички назначения са направени от ДПС. Там, където не са имали достатъчно хора от БСП, каза бившият премиер и добави: С назначаването на бившия военен министър Цонев в Надзорния съвет на ВиК дружеството вече всичко става ясно.

В началото на брифинга Митов заяви, че общият брой на гласовете дава победа на ГЕРБ-СДС в България с преднина от близо 30000. Предимството за "Има такъв народ" дойде от чужбина, каза той. Според него многото секции в чужбина са създали възможност за купуване на гласове.

Борисов и бившият здравен министър Костадин Ангелов взеха отношение по скандала в „Пирогов”.

Като казваш Кацаров, това е Радев – корупция и липса на морал. Факт е, че е лекуван по втория начин, излъга за подписите, заяви Борисов, а Ангелов добави: „Кацаров лъже”.

Докарахме ваксини, а те сега ще ги хвърлят в канала, защото са некадърници, заяви още Бойко Борисов и добави: Изчегъртаха Балтов, изчегъртаха директора на Ямболската болница, дано не стигнат и до ВМА.

Белите, които направи и това, което ще се случи септември, октомври - горчиво ще се вайкаме, каза Борисов по адрес на Румен Радев и ваксините. Оставете ги намира, доктори са, каза още Борисов.

Въобще за къща (за къщата в Барселона - бел. ред.) не са ме питали, каза Борисов на въпрос на медия по какви въпроси е бил разпитван в четвъртък в Национална полиция.

В интервю днес Бойко Рашков заяви, че се надява Борисов да бъде призоваван на разпити и за други случаи и конкретно за къщата в Барселона. Борисов отговори, че такава къща не притежава.

Ако може да остане това служебно правителство, е идеално за нас, защото то виси на врата на Радев и ще го потопи, каза Борисов.

Той не пожела да вземе отношение по внесеното предложение за предсрочно освобождаване на главния прокурор Иван Гешев. /БГНЕС