Бойко Борисов: ГЕРБ е в подем

Няма как да сме в изолация, партията е в подем и в отлична кондиция, въпреки терора, който налага върху партията ни Бойко Рашков.

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при посещението си в Шипка и Казанлък, откъдето започва предизборната кампанията.

По време на няколко излъчвания на посещението си чрез Фейсбук, Борисов говори за свършеното по време на трите мандата и за приоритетите пред ГЕРБ след изборите през ноември.

Когато говорят, че съм раздавал пари от джипката, нека да обиколят и да видят направеното в църквите, манастирите, училищата. Колкото е направено по нашето управление за вярата, само по времето на цар Борис е направено. В новото ни управление наш приоритет остава образованието, в това число и духовното, но прибавяме и здравеопазването, коментира Борисов.

Като виждам чудовищния хаос в държавата, тежката криза във всички сектори, чудовищна инфлация, това е „доброто управление“ на Радев и „успешно“ служебно правителство. Казват, че ние сме виновни за това, но ако ние имаме такава мощност като партия, значи сме най-добрите в Европа. Учуден съм на наглостта им. Единствената ни вина е, че сме по-добри от тях – с повече опит, с повече кадри, с повече можене. Ние малко говорим, но много правим, коментира още Борисов и продължи по актуалните теми от дневния ред на страната:

85% от Плана за възстановяване е нашия план. Хубавата новина е, че предложенията на Киро и Асен не са приети. Загубиха 6 месеца, без да внесат Плана в Брюксел, защото трябваше да защитят корпоративни и бизнес интереси. Изведнъж държавата се явява, за да купува батерии за ветропарковете и соларните паркове. Защо? Извадили са санирането. Да Ви е честито на общините. Направили са го много хитро, със съфинансиране. Ние също го пробвахме това, но винаги в някой блок има по някой човек, който не иска да плаща и проектите се провалят. Извадили са от Плана и поливните системи. Защо извадихте хидромелиорациите? За да не сме конкурентни на другите държави, които произвеждат зеленчуци и плодове. Хубавото е, че не са приели предложенията на Киро и Асен за кредити.

В Плана е включено предложение за парогазова централа в Маришкия басейн. Сиреч на ТЕЦ-овете им остават 2-3 години живот, а всички се изредиха тук да обещават светло бъдеще. В същото време имаме два платени реактора. Можем веднага да започнем да ги правим. Ние заварихме провален проект и арбитраж в Париж, но успяхме да защитим интересите на България, каза Борисов.

Докато лидерът на партията е в Казанлъшко в габровска област кампанията откри водачът на листата Томислав Дончев. Той подчерта, че смисълът от предизборната надпревара трябва да бъде в това кой ще носи отговорност и кой ще променя живота на хората за по-добро. Той беше категоричен, че Габрово и габровска област заслужават достойно представителство.

Горд съм, че съм част от този отбор, който е доказал, че може - и в професията си, и в политиката, и най-важното е, че всеки един е част от общността в габровска област, защото и най-опитният и най-умният, който не е в непрекъснат контакт с хората, не познава техните болки и нужди, не може да бъде полезен, каза още Томислав Дончев.

Във Велико Търново пък коалицията ГЕРБ-СДС стартира предизборната си кампания от катедралния храм „Рождество Богородично“ и с участието на водачът на листата проф. Костадин Ангелов, кметът и областен координатор на ГЕРБ Даниел Панов.

Според Ангелов, който беше здравен министър в последния кабинет на ГЕРБ, държавата е страничен наблюдател на здравната криза в четвъртата на вълна на пандемията от Covid-19. Мерки не се взимат, има само обявени намерения, а служебният министър на здравеопазването се притеснява да въведе мерки, защото е част от предизборния щаб на кандидат-президента Румен Радев. В същото време за четири дни броят на жертвите на Covid-19 е толкова, колкото за целия октомври 2020-а година, каза Ангелов и подчерта: Ако Румен Радев е държавник, за какъвто претендира, той трябва да вземе ясно решение – дали иска да печели избори, или да спаси животи. /БГНЕС