БНТ: Борисов е арестуван; ГЕРБ: Борисов не е арестуван има обиск в дома му; МВР изтри собствена новина

Мащабна операция на ГДНП по 120 случая на злоупотреби с евросредства.

Извършват се обиски на различни адреси. Задържани са бившият премиер Бойко Борисов, бившият финансов министър Владислав Горанов, бившата шефка на бюджетната комисия Менда Стоянова и бившата шефка на правителствената информационна служба Севдалина Арнаудова, съобщава БНТ.

МВР, която съобщи за ареста му, изтри новината от собствения си сайт.

"Няма никой над закона!", написа премеирът Кирил Петков в профила си във Facebook.

Борисов не е задържан, а в момента тече обиск в дома му. Това заяви Никола Николов от ГЕРБ.

10 полицаи са вътре в дома му в Банкя и го претърсват. За останалите членове на ГЕРБ, за които се твърди, че са задържани, Николов заяви, че тази информация не отговаря на истината.

По информация от разследването в дома на Арнаудова е открит джип, който се води собственост на фирмата "Аркад". Тя строи газопровода "Турски поток" през България, съобщава Нова тв.

Не е задържан. Борисов е в дома си, пред който сме всички ние. Адвокат Менков беше допуснат едва след час, това е грубо нарушение на НПК. В 20 ч. да се започнат такива действия се прави само при тежко престъпление, а няма данни за такова, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова, която е с други членове на ГЕРБ пред дома на Борисов.

Абсурдно е това, което се случва. Ние се превръщаме в държава, в която важат бойкорашковските правила. Това не е допустимо - лидер на най-голямата опозиционна сила в 20 ч. да е с 10 полицаи в дома му. В момента грубо се погазват конституционни права. Достъпът до защита е такова. Повече от час не беше допуснат адвокат вътре, където се извършват някакви следствия, без да знаем какви са. Не сме говорили с никого, на повечето от колегите са изключени телефоните, добави Атанасова. Членовете на ГЕРБ са се събрали пред дома на Борисов и скандират „Оставка“. /БГНЕС

Тагове: