Бойко Борисов и Кирил Петков в съдебен спор за доставките на газ

Няма дело за половин милион лева. Кирил Петков е завел дело от частен характер за клевета, в което е поискал съвместно разглеждане на граждански иск в частичен размер от 10 000 лв. Това заяви Менко Менков, адвокат на Бойко Борисов, преди старта на първото заседание по делото срещу Бойко Борисов по тъжба на Кирил Петков, предаде репортер на БГНЕС.

Жалбата за клевета беше подадена през август заради думи на Борисов, че Петков и Асен Василев са взимали комисионни и средства от посредници за газа.

Менков обясни, че настоящият процес е продължение на невъзможността политически да бъде репресиран Бойко Борисов. “Това производство е опит да бъде затворена устата на Бойко Борисов като политически опонент, не вярвам българският съд да позволи това”, категоричен е той.

Менко Менков

БГНЕС припомня, че в средата на август Кирил Петков заяви, че завежда жалба за клевета заради думите на лидера на ГЕРБ Борисов, че заедно с Асен Василев са взимали комисионни и средства от посредници за газа. “Този тип лъжи няма да бъдат допускани оттук нататък”, категоричен бе Петков и поясни, че “има безспорни факти, събрани от МВР”.

Кирил Петков

По-късно по време на брифинг на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че решението за ареста му е взето “по време на оргии с пици на кристали”.

Бойко Борисов

“Това за пиците, което чух, за мен звучеше като едни фантазии на един стар човек, който има реални проблеми”, отвърна му бившият премиер Петков.

"Разследва се има ли извършени престъпления, има ли завишени цени, има ли ненужни посредници в доставките, тоест има ли престъпления. Ако има престъпление, което ненужно натоварва обществото с високи цени на енергоносителите, това, повтарям, няма да остане незабелязано и несанкционирано от нас“, заяви преди две седмици зам.-главният прокурор по темата. /БГНЕС