Бойко Борисов: Има път назад. ПП-ДБ да се извинят

Искаме да има правителство, въпросът е как да вземем завоя след изказаното и от двете страни. ПП-ДБ веднага да се извиняват и на ГЕРБ, но преди всичко на Мария Габриел.

Това заяви лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов на брифинг в Народното събрание, предаде репортер на БГНЕС.

Още преди месец с Петков сме разговаряли по рокадите в кабинета. Листът ми е на бюрото. Ако върнем времето само преди 4-5 дни, ние излязохме и казахме, че в желанието си да има правителство сме готови да ротираме само премиер и вицепремиер. Час-два след това колегите ПП-ДБ казаха – не, че тях министрите не ги интересуват, припомни Борисов.

Относно думите на Кирил Петков, че препъни камъкът в преговорите са били службите и разкриването на следствената тайна, Борисов каза: Аз твърдя, че службите в момента са изключително добре интегрирани, зная го от международните партньори. Ако това е препъни камъкът, аз последен ще се съглася, а конкретният срок, съгласно меморандума, може да бъде изпълнен, само ако се съгласят двете страни. Но добре, ще го подпишем и него.

Единственият спор беше министър Тагарев. А за енергетиката, те приеха Жечо Станков, но за БЕХ да стане Румен Радев, поясни Борисов.

Лъжите и спекулациите трябва да спрат, заяви Борисов в отговор на въпрос на медия. Не съм адвокат на ДПС и няма да коментирам дружбата им с ПП-ДБ.

Дружбата на ПП-ДБ с ДПС е много по-голяма отколкото нашата, защото ние с ДПС воюваме в смесените райони, каза Борисов.

ПП-ДБ веднага да се извиняват и на ГЕРБ, но преди всичко на Мария Габриел, повтори Борисов и каза, че има път назад и сядане отново на масата за преговорите, но той минава през извинение лично към Габриел и след тежък разговор с партията. /БГНЕС