Бойко Борисов: Македонският премиер вкара хитро нашия в капан

Тая нощ за първи път спах спокойно, защото вчера разбрах, че братският народ на Северна Македония няма да напада България с подарените танкове и няма да има териториални претенции. Няма да ни вземат Банско. Към кое да имате претенции? Ние всички искаме да сте в ЕС – първи ви признахме, първи ви подкрепихме за НАТО. Да кажеш, че историята не е важна е все едно да си умреш като овца без история.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод визитата на премиера Кирил Петков в Скопие във вторник, предаде репортер на БГНЕС.

Минали сме през много трудни, много нещастни за нашата история събития, но сме се въздигали и побеждавали, за което всички се гордеем, че сме българи. Такава тема ни обижда – няма повече да ти идвам в двора, заяви още Борисов и отбеляза, че за първи път държавник отива в РСМ и не отива да сложи цвете на гроба на Гоце Делчев.

Борисов поиска да се разбере дали по време на срещата на четири още между Кирил Петков и президента на РСМ Стево Пендаровски са говорели за македонско малцинство в България.

В нашата Конституцията ясно е казано, че всички български граждани са равни, посочи Борисов.

Техният премиер, макар и на един ден, успя да вкара нашия в капана за фашистите. Това не е за подценяване, много хитро го вкара в капана.

Влизайки в капана за фашизма, ние се отказваме от подвига на българския народ да се опълчи на Хитлер за спасените над 50 хиляди български евреи.

Всичко друго се решава лесно, точно този въпрос, точно тези проблеми, които сега ги замитат, всъщност ни спираха две години, заяви още Бойко Борисов. /БГНЕС