Бойко Борисов: Ново правителство е идеалният вариант за ГЕРБ, за държавата – банкрут

Цената на тока е висока, защото крадат. Всеки ден трупат в офшорките си огромни печалби. В други бели държави се говори кой ще е премиерът, кой ще е финансов министър, кой ще е социалният министър. В програмата на нашите хубавци има само едно нещо – Рашков на КПКОНПИ, за да ги прикрие. Поставят го там, за да им пази откраднатите пари. Но той ще ги държи в подчинение.

Това коментира лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов пред журналисти във Варна, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Вчера мафията си прави правителство. ИТН мафия ли са или не са? Ако направят правителство с ИТН, означава ли това, че правителството ще е на мафията? В България единственото важно днес е ще има ли КПКОНПИ на Бойко Рашков, нищо друго не съществува – ток, газ, вода. Искат Рашков да е в КПКОНПИ, за да им пази откраднатите пари. Накрая ще ги излови и тях, коментира Борисов.

По думите му има много, много работа, за да се оправи това, което направи „Промяната”. До края на годината поне още 5 млрд. дълг им трябва, за да вържат някак си баланса, посочи Борисов.

Според него цената на природния газ за август ще е с 60% по-висока.

Техният партиен КЕВР обаче ще мълчи до 15 август, заяви Борисов.

Относно прекратения меморандума с Gemcorp ("Джемкорп") ден преди публичното изслушване лидерът на ГЕРБ смята, че го замитат.

Защо не го прекратиха веднага, докладът на ДАНС е от преди три месеца. Сега замитат следите. Това са за милиарди долари корупция, подписани в Гранитна зала. Като видяха, че не могат да ги откраднат, бързо замитат следите, каза Бойко Борисов.

Според лидера на ГЕРБ ново правителство в рамките на връчения трети проучвателен мандат би означавало катастрофа за държавата, за ГЕРБ обаче това е идеалният вариант, „защото още през август месец те ще затънат с ток, вода и всичко.

За ГЕРБ ново правителство е идеалният вариант, за държавата – банкрут. Сега ще видите как ПП ще изиграят БСП, ще си гласуват Рашков и пак ще отидат на избори, защото днес те са най-близко до ГЕРБ, смята Борисов, визирайки електоралните нагласи.

Тази „промяна” българинът ще усети най-силно на есен. В крайна сметка като ти дойде сметката за парното, разбираш за каква промяна става въпрос, заключи Бойко Борисов. /БГНЕС