Бойко Борисов: Нуждаем се не само от правителство, а и от парламент

Резултатите от изборите би трябвало да накарат всички, както ние сме се смирили, да се смирят. Хората вече са изморени, уплашени. Ясно е, че не се харесваме, затова предложих неутрални хора.

Това заяви пред журналисти в Стара Загора лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде кореспондентът на БГНЕС.

С голямо уважение се отнасям към „Възраждане”, проблемът там е идеологически, защото няма върху какво да стъпим, каза още Борисов. Той бе категоричен, че освен правителство, страната се нуждае и от парламент.

Те („Възраждане” – бел. ред.) са за излизане от НАТО, ЕС, да не се влиза в Еврозоната, да не се подпомага Украйна. „Възход” и Стефан Янев са се заявили, само че ние, математически без „Възраждане” не може да съставим правителство. (…) Ако се произведат нови избори, каква ще е разликата? Пак същото ще се поучи, само че народът ще бъде много зле. Затова казваме, поставете си условията на контактната група и през нея да преговаряме, коментира още Бойко Борисов.

Машините са пипани 100%, заяви Борисов и настоя ЦИК да разреши компютърни специалисти от всяка партия да провери софтуера на устройствата.
70 хиляди души да отидат до урните, само за да натиснат копчето „не”, поръчал съм на нашия секретар на партията да поиска подобно нещо, каза още Борисов и уточни, че сигнал до прокуратурата не е подаван.

Стига сме месили прокуратурата, тя си има работа, не е инструмент на политическите партии да ни сдобрява, коментира още Бойко Борисов.

Това, което предлагам аз е всякакъв вид отстъпка, каза още Борисов. според него грешката на всички е, че и след изборите, отново говорят предизборно.

Запитан дали има кандидат-премиер, Борисов каза: В момента има над 200 човека, готови за премиер. Имаме ли написано върху какво депутатите ще гласуват, все мераклии ще се намерят, каза още Борисов.

Относно Кримския мост и твърдението за българска следа, лидерът на ГЕРБ каза:

Имам лош привкус от думата "българска следа", защото и при атентата за папата се говореше за българска скледа и самият той каза после, че това не е вярно. Този камион се е движил през пет държави, маса време. Ясно е, че взривът не е натоварен тук, защото не може да мине границите, ще се самовзриви някъде, каза той и добави, че във време на война всеки гледа да изхвърли напрежението навън.

България е в международна изолация. България изглежда грозно и нестабилна отвън, подчерта още той. /БГНЕС