Бойко Борисов опериран по спешност в „Софиямед“

Бойко Борисов бе приет за спешна оперативна интервенция в УМБАЛ „Софиямед“, предаде репортер на БГНЕС.

Той бе опериран преди 19 ч. по повод на травма на дясното коляно, получена по време на футболен мач, от доц. д-р Антони Георгиев, един от най-добрите травматолози в страната и началник на Клиниката по артроскопска травматология в лечебното заведение.

В момента състоянието на премиера е добро. Операцията е миниинвазивна, така че не е тежка за пациента. Днес по време на футбол получава травма. След ядрено-магнитен резонанс е установено, че има скъсване на менискус.

Този тип увреди са най-болезнените и когато има такава се препоръчва операция веднага, обясни доц. д-р Антони Георгиев от „Софиямед”.

След операцията има облекчен режим на натоварване, тъй като възстановяването не е мигновено. Ще трябва известно време за отшумяване на болката, допълни още той. Най-рано премиерът може да бъде изписан утре.

Травмата, при която се късат менискуси е усукване в коляното. За ходенето е рано да се прецени, минали са 1-2 часа след операцията. Ние не ремонтираме машини, та всичко да става със строго фиксиране на срокове, каза още Георгиев. /БГНЕС