Бойко Борисов: Предлагам мир, да сложим експертите

За първи път работихме така, както трябва да работи една партия, за пети пореден път спечелихме парламентарни избори. Ние пометохме всички. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във видеоизказване, излъчвано във Фейсбук профила му след края на изборния ден.

Ако имаш 5% или 9% и да говориш от името на народа, е смешно. За мен е най-добре да има максимално голяма представителност в парламента, подчерта още Борисов.

Предстоят най-важните месеци през тази година, България може още по-добре да изглежда и да се промени. Аз знам какво говоря и каква отговорност нося. Много се радвам, че толкова партии влизат в парламента, защото ми омръзна сам отговорност да нося. Вместо да се дръгляме, кой е по-велик, нека да помислиме дали не може тези последните 8 месеца от година да бъдем консолидирани, защото света ни гледа, Европа ни гледа. Нямаме ли стабилна политическа обстановка, бъдете сигурни нищо няма да се получи, заяви Борисов и посочи еврофондовете и "Зелената сделка".

Израдвайте се, вече сте в парламента, ставате депутати. Нали това искахте? Аз ви предлагам мир, да сложим експертите и до декември с максимално сили, да излезем от пандемията и да вървим нагоре. Това е моето предложение към всички. Да изберем най-доброто, което да може да свърши работа. Нали съединението прави силата, заяви още Бойко Борисов в изявлението, направено от двора на къщата му пред черния джип. /БГНЕС