Бойко Борисов: Трифонов не иска правителство, хвърля прах

ГЕРБ печели в 16 области. Лидерската битка в София печели Бойко Борисов. Най-много висшисти, умни и красиви са гласували за ГЕРБ и най-много от работещите. Тези ли хора искаха да изчегъртат? Безобразията в чужбина са чудовищни.
Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция в централата на партията, предаде репортер на БГНЕС.

Борисов обяви, че Слави Трифонов е обявил проект на правителство и е поискал мандата от Румен Радев по време, когато ГЕРБ е първа политическа сила.

Бившият премиер отправи обвинения в манипулация на вота и се закани, че ще издири всички техници, пипали, по думите му, машините.

Днешното изявление на Трифонов означава, че той не иска да има правителство и това е прах в очите на хората. Това е играта на Румен Радев – да остане служебното правителство, смята Бойко Борисов.

Така подплашиха хората, че постигнахме това, което искаше Румен Радев – масово гласуване на изборите. Кой от нас може да каже, че представлява народа в момента, бе? 70% от хората се отвратиха и не отидоха да гласуват, заяви още Борисов и каза, че служебният вътрешен министър Бойко Рашков е направил параван на „Има такъв народ”.

Размениха си с ДПС представителите в секциите, каза още Борисов и оповести случай на липсващ глас в Русе.

Чакаме 10 часа да преброят 2%, за да обърнат с няколко стотни разликата. Това няма никакво значение, бе Слави, да ви е честито, каза още Борисов.

Според него не е важно това, че Трифонов днес е пропуснал да спомене министър по екологията в проектокабинета си, както и че не било най-важното, че членовете в евентуалния бъдещ кабинет знаели много езици, защото: „Аз съм обиколил света навсякъде по три пъти. Навсякъде имат преводачи”.

Това ли са новите лица, попита още Борисов, визирайки номинацията на Николай Василев за министър-председател.
За да не ме разберете погрешно, Ники Василев говореше разумно, но не е ново лице, каза той.

Ще наблюдаваме в следващите дни коя от партиите ще се държи като лека жена и ще отиде без да бъде повикана. Връщането на кадрите на НДСВ не е случайно. Това са икономически кръгове, помня как бушуваха срещу мен, когато бях главен секретар, посочи още Борисов.

Той отново повтори тезата си, че кабинет на „Има такъв народ” няма да има.

Планът им е друг – Бойко Рашков да върлува и тормози хората. На всички около мен им се правят данъчни ревизии. Слави Трифонов не е никакъв и ще си измие ръцете с тези хора, добави Борисов и попита кое е по-голямото зло за България – Рашков или Трифонов.

Запитан за вота в чужбина, където ГЕРБ показва изключително слаб резултат, Борисов отговори: Кой е бил при машината в Доминикана? А в Бурса?

Ако вторият мандат дойде в ръцете на ГЕРБ, Борисов ще предложи правителство отново с кандидат за премиер Даниел Митов.

Държава със сценаристи не се управлява. Слави не е наясно. Когато тръгнат да работят след месец и половина-два ще видите, всичко ще е за сметка на народа, коментира още Борисов и заключи: Най-интересно ми е как „Да, България” ще отидат при чалгата да им целунат ръката.

Заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов добави от своя страна, че в деня на вота от партията са подали общо 103 жалби за нарушения, от които 43 само за София-град.


Фрапантното е, че ЦИК действа от самото начало неадекватно, посочи Митов и добави: ГЕРБ доказа, че и през натиск, и през заплахи, пак остава най-голямата, най-силната организирана политическа партия в България. Всички прогнози, че ГЕРБ ще започне да се разпада, не се случват. /БГНЕС